Nyproduktion

Vi hjälper dig med arkitekturen

Från dröm till verklighet med vår arkitektur för hus och hem

De flesta drömmer om ett ljust fint hem med rätt anda för familjen, släkt och vänner. Ett hem bör enligt oss vara välkomnande, välplanerat och passionerat. Ett hem ska också vara smart, miljövänligt och energibesparande. Vi fokuserar på människans trivsel och behov utan att göra avkall på hållfasthet och material. Men hur går man tillväga? Genom våra konsultationer 

Vi erbjuder dig som kund inspirerande konsultationer och avslappnade möten där vi tillsammans formar din framtida bostad. Välkommen till en värld av design och möjligheter med oss på Hemdrömmar.


Bygglov som en Dröm


Att få bygglov är ofta det första steget mot ditt drömhus. Vi formar din väg mot bygglov med precision och vårt skräddarsydda team specialiserar sig på att ta fram arkitektunderlag som öppnar dörrarna till era hemdrömmar. Med detaljrikedom och expertkunskap lotsar vi dig genom processen, steg för steg.

Vi tar på oss det tunga lyftet så att du kan fokusera på att planera ditt nya hem. 

Arkitektur villa & hem - Vi skapar din egna design 


Vi skapar och formar underlag anpassat efter dina önskemål, budget och ambitionsnivå. Från grundläggande 3D-ritningar till imponerande verklighetstrogna representationer. Din dröm vår design helt enkelt!


Renovering av befintlig bostad


Att forma om en befintligt byggnad har sin charm. Vart ska man börja och vad finns det för knep att ta till? Vi vet precis hur man kan förändra, förnya och lyfta utseendet och känslan på ert befintliga vackra hem.

Vi skapar en helhetsbild både grafiskt och konceptuellt samt presenterar dessa underlag en komplett lösning för dig. Upplev kraften i en genomtänkt och välutformad presentation som får ditt projekt att lysa.


Smart planlösning för ert nya hem


Effektiv förvaring och serviceytor är något som vi i tidigt skede tar hänsyn till. Med rätt planlösning reducerar man även onödiga kostnader för utrymme som man inte nyttjar. Energi är också en fråga, vilket en smart planlösning oftast löser.

Bör det till exempel vara varmare i vardagsrumet mot sovrummet?

Vår utbildning ger oss mycket god kunskap, så att vi kan forma en smart plan tillsammans med er. 


Placering av hus med hjälp av 3D ritningar


Precis som vi skriver under kategorin 3D så skapar vi filmer som visar en helhetsbild om hur exempelvis er villa passar in i landskap, natur eller närliggande bebyggelser.

Vi erbjuder att skapa skuggteori som visar vart solen lyser samt vart skuggor kastas. Genom våra licensierade verktyg har vi även styrkan att placera er bebyggelse i rätt position på karta. Solen lyser till exempel annorlunda uppe i Norrland mot nere i Skåne. Läs mer om våra 3D ritningar och hur vi arbetar med dom.