ARKITEKTRITADE ATTEFALLSHUS & STUGOR
Attefallsbostad upp till 30 kvm


De nya lagarna kring upprättande av attefallsbyggnader som i Mars 2020 träda i kraft skapar både möjligheter och rum för fler människor. Detta innebär verkligen gynnsamma förändringar för dig som vill bygga en Attefallsbostad på er fastighet.

Ett krav för att få bygga ett komplementbostadshus är dock att det finns en huvudbyggnad på tomten samt att man alltid i alla fall ska redovisa för kommun vad man tänkt bygga i form av en bygganmälan. Läs mer på Boverkets hemsida:

https://www.boverket.se/sv/byggande/bygga-nytt-om-eller-till/bygga-utan-bygglov/attefallshus/


Vi hjälper er igenom hela processen och upprättar de handlingar ni behöver för alla sorters attefallshus och stugor.  

Naturnära


För oss är konsten om hur man integrerar en byggnation med närliggande natur mycket viktigt. Därför fokuserar på att skapa ett vackert och samtidigt diskret utseende helt anpassat för er. 

Vi älskar skog, djur och natur och det är här vi samlar vår inspiration. Därför är vi också mycket måna om miljön och att inte inkräkta utan istället integrera. 


Anpassade arkitektritade fritidshus med drömläge


Många drömmer om att få bo nära vatten. Vårt kontaktnät  gällande aktuella tomter till salu möjliggör ett enklare sätt för er att hitta läget ni söker. Vad sägs om en vacker stuga i ny modern tappning i drömläge? Välj oss som projektledare redan från start så leder vi hela processen till inflyttningsklart.

Projektledare i samarbete med leverantörer


Genom våra flertal samarbeten med tillverkare av komplementsbyggnader har vi det som krävs för att ni ska kunna få en så bra helhetslösning som möjligt. Vi lyfter tillsammans med er fram era viktigaste behov och kan därefter forma den byggnad som passar er. Önskar ni helt anpassade lösningar i lösvirke ritar vi förstås ritningar där vi redovisar nytta, skönhet och funktion samt sammanställer A-underlag för bygglov.

Genom våra konsultationer skapar vi både trygghet för er som klient och för de anlitade hantverkare som utför arbetet. 


Byggmaterial


Att välja rätt byggmaterial är A och O för en lyckad byggnation. 

Vi hjälper er att välja rätt material, kulörer och matchning så att ni ska må bra och trivas i er nya fina stuga.

Rätta kulörer och material på rätt plats skapar lugn och harmoni, vi guidar er till rätt känsla och skapar moodboards för just er byggnation. 


Off-grid

Vi erbjuder så kallade ''Off-gridlösningar'', vilket betyder självförsörjande byggnader med smarta och uppfinningsrika innovationer utan exempelvis anslutna serviser till kommunala nät. 


''Ett smart hem är ett som lever i harmoni med naturen snarare än av''

-Sebastian Paananen 2019